Vant regjeringens pris for Årets Mangfoldsvirksomhet

Kristian og Mohamad
POSITIVT: Mohamad sammen med sjef Kristian Mellem, som jobber bevisst med å få inn kvalifisert arbeidskraft blant flyktninger. Foto: Jørn Haakenstad, avisen Hadeland.

Jeg snakker på vegne av alle sammen at det arbeidet som har blitt lagt ned, og det å bli verdsatt på denne måten, det betyr veldig mye for oss.

 Det sa daglig leder Kristian Mellem i Lydgulvsystemer AS da Hadelands-bedriften nylig mottok regjeringens Mangfoldspris for 2020.

Å motta Mangfoldsprisen er stort for oss.

Jeg sier oss, fordi vi er en bedrift med mange ansatte.

Godt fellesskap i et etnisk mangfold

– Det er bare en som kan stikke av med den aller gjeveste prisen, nemlig Årets Mangfoldsvirksomhet, sa statsråd Guri Melby, før hun leste opp juryens begrunnelse.

– Virksomheten viser på en forbilledlig måte hvordan man kan skape et godt arbeidsmiljø og fellesskap i et etnisk mangfold. Bedriften har i en periode med vekst rekruttert bredt og mangfoldig og har samtidig styrket kompetansen til medarbeiderne. Bedriften har møtt utfordringer, men de har lykkes med å skape en lønnsom og etnisk mangfoldig virksomhet.

Må investere i mennesker

– I Lydgulvsystemer jobber det flere typer mennesker. Vi har folk fra Syria, Iran, Polen, Sør-Afrika, og selvsagt Norge. Det er en gjeng med stå-på-folk. Det er en gjeng som vil noe, og har stort engasjement. Så vi er en fantastisk flott gjeng. Man kommer ikke noe sted uten å investere, og man må også investere i mennesker. Og vi har en internskole for å spesialisere gutta enda mer i det vi driver med. Men selvsagt også integreringsarbeidet, slik at de får det bedre rett og slett med det å bo og være i Norge, sier Mellem.

Også prosjektleder Hege S. Fjermestad understreker betydningen av mangfold og engasjement.

– Vi har en del flyktninger i kommunen, og ønsker at de skal komme seg ut og jobbe sammen med oss. De vil jobbe, og har masse kvalifikasjoner som vi trenger, sier prosjektlederen.